Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jestem początkującym

baobao262

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka od niedawna gram w terrarie i nie ogarniam paru rzeczy. Co mogę zrobić ciekawego jeszcze? na 1 obrazku macie jaki wybudowałem sobie domek. na 2. znalazłem chyba piekło z tego co czytałem i tam na mapce jest jakas budowla w tym piekle ale zabił mnie tam taki jakby kościsty wąż takie duże coś. Czy mam wrócić tam czy tam coś ciekawego jest? na 3. obrazku jest moj eqwipunek, jak mogę zrobić lepszy? Dodam że zabiłem bossa takie duże latające oko i z tego co mi wyleciało zrobiłem sobie taki fajny mieczyk. Także zrobiłem sobie rozdzke z emeraldów. I tutaj są moje pytania, oraz co jeszcze mogę ciekawego zrobić w tej grze, co jeszcze tutaj jest ? Dodam że chodziłem sobie po mapce i znalazłem to jest chyba dungeon z tego co czytałem. Jest tam old man który się zamienia w nocy w jakąś czaszkę ale to pare hitów i mnie zabiło. Jak go zabić i co tam ciekawego jest? Liczę na dobre porady z góry dzięki :) 

post-1147842-0-69415400-1398277750_thumb.png

post-1147842-0-27446900-1398277753_thumb.png

post-1147842-0-04994700-1398277756_thumb.png

Opublikowano

Po 1. Jak masz skrzynie w domu to nie podpisuj je tabliczkami tylko kliknij na skrzynie i ' Rename ' i po protstu skasuj to Chest albo Golden Chest w zależnści i daj swoją inną nazwe co sie tam będzie znajdoeać czy coś ;) Po 2. W piekle jest wiele ciekawych rzeczy ale to Ci nie potrzebne teraz bo nie jesteś zbyt silny. Moją poradą było by to żebyś poszedł do corruption/Crimson taki biom fioletowy/czerwony zależy jaki masz. I tam zeszedł do jednej z dziur i rozwalił młotem takie kulki z których lecą rzeczy. Jeżeli rozwalisz takie 3 to jest boss taka glizda xD. Z takiem eq raczej powinieneś dać rade. Ale żeby w tym biome kamień rozwalać musisz kupić sobie pył od zielarki ;) W grze. Odwiedź Jungle.

Tu masz spis bossów więc raczej sie nudzić nie będziesz :) Myśle że pomogłem. Jeżeli chcesz coś jescze możesz napisać na skype: jakub.sewielski1 :)
Pozdrawiam <3

c11c12d55ca16f03ac448b472d9aae0a.jpg

Opublikowano

Po pierwsze zbroje i akcesoria przenieś ze slotu 'Social" na 'Equip' bo ci nie daje obrony ani bonusów. Social jest na ubrania, włosy jak chcesz ładnie wyglądać :D. Z akcesoriami to samo. Dużo chodź po jaskiniach, zwłaszcza w dżungli, jest niebezpiecznie to fakt. Po prostu unikaj strzałów Hornetów (rób ściany). A Man Eaterom podkopuj teren na którym są, od razu zginą, wprawdzie nie wydropią pnączy ani kasy, ale na razie nie jestci to potrzebne a kasę możesz zdobyć w łatwiejszy sposób. Trzymaj się z dala od tych żywych pnączy :P. Co do tych "czarnych butów"umożliwiających wspinaczkę wystarczą jedne założone, drugie tylko sprawiają, że się nie zsuwasz, a i tak się da wejść. W dżungli powinieneś znaleść pomarańczową budowlę do której jeszcze nie wejdziesz oraz ul. Aby dostać się do ulu zniszcz ściany, wtedy mogą z nich wylecieć pszczoły i miód. W ulu znajduje się basen miodu oraz Larwa. Gdy ją zbijesz pojawi się boss - Queen Bee. Polecam ci go ubić, ponieważ dropią dobre itemy dla początkujących np. Bee Keeper, mocny miecz co wypuszcza pszczoły lub Bee Gun, broń która wypuszcza krwiożercze pszczoły, które gonią przeciwników.

Walka z bossem:

Boss ma 3 ataki,

1.szarża (najgorszy) 2.Wystrzeliwanie małych pszczół 3. Strzelanie zatrutymi żądłami

Podczas pierwszego skacz, (najlepiej gdy masz Cloud in Bottle,podwójny skok) i w chwili skoku strzel płonącą strzałą z łuku. Gdy się nad tobą zatrzyma weź shurikeny i nawalaj cały czas, pozabijasz te małe pszczoły i i zadasz obrażenia bossowi. Gdy zacznie strzelać cały czas ruszaj się na wszystkie strony i skacz by unikać, przy okazji rzucaj shurikeny. I tak ciągle aż padnie.

Należy też mieć miejsce do walki, ja nic nie robiłem, miałem dobrze wygenerowany ul

----------|||----------- 

||||||||||||||||||||

Legenda: "---" - jakiekolwiek podłoże

"|||" miód, w środku podłoża zrób dołek i wlej miód, co 30 sekund się w nim zanurzaj aby przyśpieszyć regenerację.

Na dole basen miodu. 

Przed walką spróbuj zdobyć jak najwięcej serduszek zwiększających życie. 

Ja miałem 400 shurikenów, ale straciłem jedynie 100 bo je można na nowo podnosić, powinno wystarczyć 200, gdybyś tyle nie miał kup u Merchanta. Na wszelki wypadek weź też potki na 100 hp z oka. :)

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...